2017. július 21., péntek

Berdych postupuje na turnaji v Halle, Strýcová a Siniaková v Birminghame

Víťaz turnaja v Halle z roku 2007 Berdych v prvom tohtoročnom dueli na tráve zaváhal len v piatom geme úvodného setu, kedy stratil podanie. Brejk si vzal okamžite späť a udrel v dvanástej hre, v ktorej prelomil Estrellovo podanie druhýkrát a aj vďaka súperovej dvojchybe získal prvý set.

V druhej sade už tretí nasadený Berdych komplikácie nepripustil a zápas uzavrel pri svojom podaní čistou hrou. V druhom kole sa dvadsaťdeväťročný Čech stretne s o jedenásť rokov mladším Chorvátom Born Coric.

Rosol prehral 3: 6, 4: 6 so štvrtým nasadeným Francúzom Gael Monfils a ani na druhý pokus sa nedočkal prvý výhry na tráve.Minulý týždeň vypadol v prvom kole aj v Stuttgarte.

Veselý hral tento rok na tráve prvýkrát a v dramatickom súboji podľ ahol 1: 6, 7: 6 a 5: 7 Kazachom Michailovi Kukuškin. Dvadsaťjedenročný slovenský hráč bol pritom v tretej sade krôčik od víťazstva. Za stavu 5: 4 a pri vlastnom podaní mal tri mečbaly, ale nevyužil ich, dovolil Kukuškin porovnať na 5: 5 a v nasledujúcich dvoch gamech už nezískal ani jeden loptičku.

v Birminghame uspeli Strýcová a Siniaková

Barbora Strýcová začala obhajobu minuloročnej finálovej účasti na tenisovom turnaji v Birminghame víťazstvom 6: 2, 3: 6 a 6 : 2 nad Rumunku Monica Niculescová.V druhom kole ju tak čaká súboj s krajankou Luciou Hradecka.

Už do osemfinále postúpila Kateřina Siniaková, s turnajom sa naopak rozlúčili Tereza Smitková a Petra Cetkovská.

Niculescuová ešte v pondelok neúspešne bojovala v odloženom finále turnaja v Nottinghame. Strýkovou v jedinom vzájomnom dueli na tráve pred tromi rokmi v Hertogenboschi porazila, dnes však mala navrch česká hráčka a za takmer dve hodiny postúpila.

S Hradecka, ktoré v pondelok vyhrala prvýkrát zápas v hlavnej súťaži turnaja WTA Tour na tráve, má Strýcová pozitívnu bilanciu 3: 1.

Devätnásťročná Siniaková vyradila v druhom kole siedmu nasadenú Nemku Andrea Petkovicová.Mladá Češka vyhrala za dve a pol hodiny 4: 6, 6: 1 a 7: 6.

Smitková prehrala aj druhý zápas v trávnatej časti sezóny. Rovnako ako pred týždňom v Hertogenboschi podľahla v prvom kole Srbce Jelene Jankovičovej. S bývalou svetovou jednotkou prehrala prekvapivá osmifinalistka minulého Wimbledone dvakrát 4: 6.

Cetkovská vlani prešla v Birminghame do tretieho kola, tento rok však podľahla hneď na úvod 4: 6, 2: 6 Marina Erakovicová z Nového Zélandu.

Nadal vypadol v Queen 's Clubu s Dolgopol ov

Rafael Nadal po nedeľňajšom triumfe na turnaji v Stuttgarte vypadol v londýnskom Queen 's Clubu už v prvom kole.Víťaza turnaja z roku 2008 porazil 6: 3, 6: 7 a 6: 4 Ukrajinec Alexandr Dolgopolov.

Dvadsaťdeväťročný Nadal v Stuttgarte získal prvý titul na tráve po štyroch rokoch, po presune do Anglicka však na výkon z Nemecka nenadviazal. Piaty nasadený hráč bol blízko dvousetové porážke, ale v tajbrejku druhej sady mečbal odvrátil.

V tretej sade favorizovaný Nadal viedol 4: 2 a zdalo sa, že má zápas pod kontrolou. Dolgopolov však aj vďaka skvelému drop volejoch zrovnal a vývoj zápasu otočil.V druhom kole čaká dvadsaťšesťročného kyjevského rodáka ďalší Španiel Guillermo García-López.

Bez problémov prešiel do druhého kola Švajčiar Stan Wawrinka, ktorý v prvom zápase po nečakanom triumfe na Roland Garros deklasoval za 49 minút 6: 3, 6 : 4 Austrálčana Nicka Kyrgios.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése