2017. július 21., péntek

Trofejí má, ale z Ligy majstrov nie. Dočká sa Buffon na šťastnom mieste?

Tá spomienka je stará takmer deväť rokov, veď sa čas v tvári oboch mužov už trochu podpísal. Zlatá trofej putovala od nového majstra sveta k ďalšiemu, z brankárskych rukavíc Gianluigiho Buffona práve k Andrea Pirlo. Olympijský štadión žiaril do tmavej noci a eufória nemala konca.

Čo len sa za tých deväť rokov zmenilo…Buffon je, pravda, po štrnásť rokov stále verný Juventusu, zato menej bol modelke Alene Šeredovej, už pred časom opustil. Po afére sa rozviedol aj Pirlo, predtým záložník AC Miláno, posledné štyri roky Buffonův parťák.

A predovšetkým sú obaja stále - napriek veku (37 a 36 rokov), drobným chybám i miernejšiemu tempe - výnimoční futbalisti.Buffon stále famózny na čiare, Pirlo geniálny pri prihrávkach za obranu.

"Buffon je skvelý gólman, jeden z najlepších na svete," hovorí uznanlivo Gérard Piqué, obranca Barcelony, jeho dnešný súper. "A Pirlo? To je klasa! "

" Pirlo nie je najlepší hráč svojej generácie, ale pre svoje tímy určite najdôležitejšie, "povedal o ňom uznávaný stavkovanie online športový novinár Michael Cox. Buffona zase futbaloví historici vyhlásili toľkokrát najlepším brankárom planéty.

Len samá naj. Aj preto na Olympijskom štadióne v Berlíne prepukla 9. júla 2006 talianska party. Deň už sa chýlil ku koncu, finále majstrovstiev ešte pretiahlo predĺženie a penalty.

Buffon s Pirlo držali Taliansku po celý turnaj aj v dueli proti Francúzsku.Pirlo centroval na gól a v rozstrele prvý pokus premenil. Buffon uchránil nádej: v predĺžení zázračne vyškrábl Zidanovu hlavičku. Pri penaltách mu prialo šťastie: francúzsky kanonier Trezeguet p raskol loptu do brvna.

Aby bol výpočet kompletný, tretím pamätníkom v aktuálnom tíme Juventuse je tiež Andrea Barzagli. Vtedy do finále nezasiahol, dnes by vo stoperské dvojici zrejme nastúpiť mal. Miesto zlaté sošky bude v hre mohutnejší strieborný pohár.



"Až doteraz sme hrali veľmi dobre a sme vo finále zaslúžene. Barcelona je favoritom, ale aj my máme šancu. Všetci do toho dáme srdca, "sľubuje Buffon. Kdeže, to nie je klišé o srdiečku. Kto videl jeho emócie po semifinálovej odvete na Realu, pochopí.Tých trofejí, čo vyhral (okrem MS 2006 tiež Pohár UEFA, opakovať talianska liga, národný pohár i Superpohár…), ale Liga majstrov medzi nimi nie je.

To Pirlo už slávnu súťaž ovládol dvakrát, s AC Miláno v rokoch 2003 a 2007. Vtedy pred dvanástimi rokmi stáli s Buf fonom proti sebe. Juventus nastúpil bez Pavla Nedvěda, ktorý kvôli kartám hrať stavky online nemohol. Po deväťdesiatich minútach 0: 0, po predĺžení 0: 0. Buffon v penaltovom rozstrele kryl dva pokusy, jeho spoluhráči však zlyhali trikrát.

Z vtedajšieho tímu zostal jediný. Tak teda teraz? Na šťastnom mieste? S pomocou pamätníkov Pirla a Barzagliho? Juventus musí skrotiť útočnú silu súpera, potrebuje istotu vzadu. "Len tie mená Messi, Suárez, Neymar, Iniesta…Barcelona je objektívne favoritom, "hovorí Buffon. "Ale aj my máme šancu."

Brankári jeho formátu by triumf v Lige majstrov pristal.

stavky

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése