2017. július 23., vasárnap

Posledný zápas, repríza s Lotyši. Je to naša finále, hovorí Satoranský

Tomáš Satoranský šéfuje českému tímu na ihrisku a snaží sa, aby bol lídrom aj mimo neho. Trebárs nasledujúcim burcováním: "Bude dôležité zabudnúť na predchádzajúce výsledky, skoncentrovať sa na tento duel a predstavovať si, že je to finále. Bola by škoda, keby sme po tom všetkom skončili ôsmich. "

Áno, v Lille je v piatok od 18.30 na programe" finále "porazených a unavených, napriek tomu zápas s vysokou hodnotou: víťaz súboja Česko - Lotyšsko si zabezpečí nielen 7. miesto na turnaji, ale aj priamy postup na budúci EuroBasket a hlavne miesto v olympijskej kvalifikácii.

"Prvým kľúčovým zápasom šampionátu bolo osemfinále, to sme zvládli," spomína Vojtěch Hruban. "Teraz prichádza druhý podobný duel. Výhra, alebo prehra, kto z koho. Je len na nás, aby sme to dokázali zase. "

K tomu je potrebné podniknúť odvetu - za stretnutie zo základnej skupiny. "Človek už chvíľami premýšľa, či na koši nie je poklop," hovoril vtedy kapitán Jiří Welsch; tím totiž minulý týždeň v pondelok postihol nebývalý strelecký výpadok v tretej štvrtine, kvôli ktorému Lotyši doma v Rige slávili triumf 72:65.

V tomto si môže súper veriť. Na druhú stranu: i Česi musia ísť do zápasu s hlavami hore. "Všetko sa začína v šatni, porozprávame sa medzi sebou a všetci sa spoločne pripravíme. Treba nabrať sily a podporiť sa.Ísť do toho tímovo a zápas vyhrať mentalitou, "uvedomuje si Satoranský.

Lotyši sú pri všetkej úcte súperom z iného ranku ako Chorvátsko, Srbsko či Talianska, predchádzajúce tri sokovia na EuroBasket. Pobaltský celok je spolu s Českom jasne najväčším prekvapením turnajom, ani s jedným sa vo štvrťfinále nepočítalo.

"Vrátiť im porážku je určite motivácia navyše," hovorí Pavel Houška. A malo by to snáď ísť lepšie než napríklad proti Grécku, druhému súperovi, ktorý pripadal do úvahy. "Grécko beriem za jeden z najlepších tímov na turnaji.Z tohto pohľadu je možno dobre, že ideme proti Lotyšom, aj keď tí nás zase poznajú, "usudzuje hviezda mužstvá Satoranský.

Priamo na palubovke sa dá čakať boj Česka proti zónovej obrane: tú proti mužstvu trénera Ronen Ginzburg ako prvý na turnaji vyskúšali práve Lotyši. "Od tej doby nás mali ostatné tímy naskautované a hrali zónu taky," hovorí Satoranský. "Ale za turnaj sme sa na ňu trošku zlepšili. Úplne sa toho nebojím. "

lotyšským cieľom bolo nútiť basketbalistu viac do striel z diaľky. "Pôjde o to, aby sme sa trafili. Keď nám tam padnú dve, tri strely, Lotyši od zóny upustí, "verí Houška.

Boj o šancu na Rio je tu.Finále tých, ktorí aj napriek p orážky posledných dní stále sníva o jednom veľkom víťazstve na záver.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése