2017. július 20., csütörtök

Za peniazmi? Za slobodou! Alebo ako Kuba prichádza o futbalistu

Ostrov slobody hovoríte? Ako ironicky to muselo znieť Keileru García. Komunistická Kuba pre neho evidentne znamenala skôr ostrovné väzenie: keď sa futbalová reprezentácia dostala do USA a chystala sa na Zlatý pohár, šampionát Severnej a Strednej Ameriky, Garcia jednoducho v Chicagu pláchl z hotela.

Nebol prvý, nebol s veľkou pravdepodobnosťou ani posledná. Preto kapitán Yeniel Márquez len povedal: "Zasiahlo nás to, je to náš kamarát. Ale musíme to prekonať. "

Toto všetko je taký svojráz kubánskeho športu. Kto môže a chce, uteká.


Pri olympiádach, pri veľkých šampionátoch; zoznam by bol príliš dlhý a rozvláčny, tak sa sústreďme len na jedno odvetvie.Je totiž symbolické, že Garcia je od roku 1999 futbalovým utečencom číslo 22 - v USA by si tak títo hľadači lepšieho života mohli zahrať regulárny zápas, sú ich presne dve jedenástky (aspon podla wikipédie, ktoré k nim ponúka samostatné heslo).

"zvody imperiálneho mamone"

Kubánci už do USA utekali pri Panamerických hrách, Zlatom pohári, pri kvalifikáciách o majstrovstvá sveta io olympiádu. Prvý bol gólman tímu do 23 rokov Rodney Valdes.Po ňom duo Martínez, Delgado: vyhlásili, že si idú zatelefonovať do hotelovej lobby, načo budovu nezadržateľne opustili a nasadli do taxíka, ktorý ich odviezol k bet365 bonus strýkovi jedného z nich.

Iní obiehal šesť blokov okolo hotela, než si bet365 mobil trúfli osloviť neznámeho muža, aby im požičal mobil - potom už to išlo rýchlo, po jednom telefonáte obratom zamierili za príbuznými. "Máme svoje bezpečnostné opatrenia. Ale na druhú stranu nikoho nemôžeme na izbe pricvaknúť putami na kúrenie, "krčil ramenami pri inom úteku v roku 2008 vtedajší tréner Reinhold Franz.

Čo by on ešte teoreticky mohol pochopiť, to kubánska propaganda odsúdila slovami ako z učebníc jazyka pokriveného ideológiou: "Títo muži zradili jednotu mužstva a oddali sa zvodom imperiálneho mamonu."

Reakcia aktérov ? "Všetci moji priatelia už Kubu opustili.Podmienky nestojí za nič: kopačky bez kolíkov, zlí bet365 tréneri, zlé jedlo, "povedal yordan Álvarez, člen veľké vlny z roku 2008, kedy mužstvo do 23 rokov opustilo hneď sedem hráčov. Reprezentanti vtedy údajne dostávali "pla t" 8 až 10 dolárov za bet365 stavky mesiac, profesionalizmus na Kube oficiálne neexistuje.

Preto riskujú. Preto využívajú takzvané americkej politiky "suché nohy, mokré nohy" - kto z Kubáncov dorazí do USA naozaj suchou nohou, teda nie po mori, a už reálne stojí na americkej pôde, môže požiadať o permanentný rezidentúru a výhľadovo snívať aj o občianstve.Čo ponúka pútavé príbehy.

Ako ten Osvalda Alonsa, dnes etablovaného útočníka v americkej MLS. "Keď máte strach, musíte sa jednoducho čo najviac pozerať okolo seba," spomína Alonso, ako si do batohu zbalil 700 dolárov a čakal na príležitosť. Národný tím zrovna v Houstone nakupoval vo Walmarte a Alonso v tej chvíli vsadil do banku úplne všetko: čo najnenápadnejšie sa vydal k východu, na ulici rýchlo našiel niekoho, kto hovoril španielsky - a za pár hodín sed el v autobuse.

Smer Florida, smer nový život. Lepšie? Pre Alonsa iste. "Som Kubánec, Kubu milujem. Ale toto rozhodnutie mi kompletne zmenilo život.Teraz mám všetko k tomu, aby som bol šťastný, "vyhlásil.

To isté sa s veľkou pravdepodobnosťou preháňalo hlavou aj futbalovému útočníkovi Keileru García, než sa z hotela vydal na najdôležitejšie útek svojho života. Oveľa ťažšie než akýkoľvek šprint na ihrisku.

bet 365

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése