2017. április 11., kedd

David Luiz posilní PSG. Stane sa najdrahším obrancom histórie

Prišlo to ako blesk z čistého neba, ale razom je na svete najdrahšie prestup obrancu v histórii. Davida Luiza z Chelsea totiž do svojich služieb zlákalo PSG, ktoré 27-ročného stopéra kupuje za 40 až 50 miliónov libier. To je rozmedzie, o ktorom sa špekuluje. Londýnsky klub potvrdil, že je všetko dohodnuté…
Všetko sa zohralo neskutočne rýchlo. Až dnes sa v médiách objavili prvé špekulácie o vážnom záujme PSG, pár hodín potom sa už hovorilo o tom, že zástupcovia parížskeho klubu odleteli do Brazílie, aby s Luiz vykonali lekársku prehliadku a doladili detaily zmluvy a večer už všetko na svojom webe potvrdila Chelsea.Na prestupovej sume sú vraj obe strany dohodnuté, BBC píše o zhruba 40 miliónoch libier, a David Luiz by mal v nasledujúcich hodinách podstúpiť zdravotné testy a následne podpísať zmluvu.
Z hravého Brazílčana, ktorý do Chelsea prišiel v januári 2011 z Benficy za necelých 22 milió nov libier, sa razom stane najdrahšou obranca futbalovej histórie. Paradoxom potom bude, že prichádza do tímu, kde už teraz dva doteraz najdrahšie stopéri hrajú.Thiago Silva stál PSG pred dvoma rokmi vyše 35 miliónov libier, vlani potom za ním prišiel za 30 miliónov libier Marquinhos.
Za tri a pol roka v Londýne odohral David Luiz v modrom drese 143 zápasov a hoci prichádzal ako stopér, nikdy sa nedokázal úplne stabilne usadiť do základnej zostavy a tento rok pod José Mourinhom často nastupoval dokonca v stredu záložnej rady. V posledných prestupových obdobiach o neho mala záujem aj Barcelona, ​​ale tú Luiz odmietal s tým, že Chelsea, kde sa mu páči, nemá dôvod opúšťať. Teraz ho nakoniec bleskovým ťahom ulovilo PSG.Brazílsky reprezentačný kapitán síce ešte musí prejsť spomínanou zdravotnou prehliadkou a dohodnúť sa na zmluve (hovorí sa o 175 tisícoch libier týždenne), ale Francúzi o neho majú evidentne emin entný záujem, a tak sa dá očakávať, že všetko pôjde bez problémov.
< br> Ďalšie obrovský nákup PSG vykonalo aj napriek tomu, čo sa dostalo do problémov s finančnými pravidlami a UEFA na parížsky klub dokonca uvalila určité sankcie. Medzi nimi bola aj podmienka, že v nadchádzajúcom prestupovom termíne bude klub s bohatými vlastníkmi utrácať výrazne menej, ale zatiaľ to vyzerá, že si z toho príliš nerobí.

Aj viac ako 40milionový nákup sa ešte zrejme pod strop vojde.Naopak pre Chelsea znamená Luizův predaj razom obrovský manévrovací priestor na prestupovom trhu a možno očakávať, že José Mourinho bude chcieť za utŕžené peniaze minimálne jednu veľkú posilu.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése