2017. április 11., kedd

Dve Keni športovci dočasne pozastavené po zlyhaní drogové testy

Keňania Joyce žakár a Koki Manunga stali prvými športovcami nedokážu drogy testy pri majstrovstvách sveta, ktorá už prebieha pod mrakom dopingových obvinení v tomto športe.

Medzinárodná asociácia atletických federácia potvrdila, že dvojica boli dočasne pozastavené potom, čo bol testovaný na 20 a 21. augusta pred začiatkom majstrovstiev. Uprostred pokračujúcich otázky týkajúce sa anti-dopovať úsilie v Keni, ktorí v súčasnosti vedú majstrovstiev sveta medailu tabuľky po štyroch dňoch súťaže, pozitívne testy budú ďalej zvyšovať obavy.

29-ročný žakár bežal nový národný rekord na 400 m ohrieva, ale potom vytiahol zo semifinále.Po spustení 50.71sec v jázd na nedeľu, povedala: "Nevedel som, že by som mohol bežať takto. Páči sa mi trať, je to príliš rýchlo, "majstrovstvá sveta v atletike: Beijing 2015, deň päť - žiť.! Čítajte viac

Na otázku, či Keni by sa mohla zamerať na "ovládnutie sveta" vo šprintoch nasledujúcich desaťročí obrovského úspechu v strednej a dlhé vzdialenosti behu povedala: "Myslím, že áno. Sme šťastní. "

400 m prekážkar Manunga získal striebro v afrických šampionátoch, ale skončil na šiestom mieste v jej žiaru a bol hlboko pod jej najlepšie.Správy v Keni naznačujú, ako pozitívne testovaný na maskovacím prostriedkom pre neznámu látku.

"Pravidlá IAAF určujú, že IAAF je schopný len preto, aby sa zverejňovania, akonáhle toto provizórne zavesenie je na svojom mieste," povedal hovorca pre telo. "Tieto cielené testy boli vykonané podľa IAAF v hoteloch športovcov vo fáze pre-hospodárskej súťaže. IAAF nebud e prejednávať podrobnosti o prípadoch, zatiaľ čo oni postupujú cez proces nakladania s výsledkami. "

Kene športovci sú veril k boli terčom testované až štyrikrát každý doteraz.Atletika Keni výkonný, Isaac Mwangi, povedal Sportsnewsarena.com: "Akákoľvek látka dotýkať na dopingu o dôvernú záležitosť, kým sa nepreukáže a pravá postupuje.Stretnem sa s vedením tímu a IAAF a zistiť, či mám nejaké ďalšie informácie okrem toto. "Ale on odmietol potvrdiť alebo poprieť pozitívne testy na kenskej internetových stránkach.

nemeckou stanicou ARD tento týždeň tvrdili, že niektorí Keni úradníci boli varovaní pred neohlásených antidopingových testov a údajnej zakázané bežec obvinený atletika úradníkmi z vymáhania peňazí skrývať pozitívnych testov.

The IAAF, ktorý trvá na tom, že robí všetko, čo môže viesť boj proti dopingu, ktorý tlačí na skúšobnom zariadení v Keni, ktoré by spĺň ali normy svetová antidopingová agentúra.Do tej doby, antidopingová úradníci z Nórska a Číny testujú vzorky a pomáha s vytvorením nového orgánu.


Kenské bývalí športovci vyjadrili obavy nad pretrvávajúcou obvinenia z podvádzania medzi ich nástupcov. V roku 2013 sa 3000 m steeplechase majster sveta Moses Kiptanui tvrdil, že tam bol rozšírený doping medzi kenských atlétov.

"Problém je, že počet športovcov je dnes obrovská," povedal Kiptanui francúzskej L'Equipe Magazine v článok publikoval minulý týždeň. "Teraz len to najlepšie z nich majú možnosť odísť do zahraničia na spustenie a tým zarábať peniaze.To je dôvod, prečo sú ochotní urobiť čokoľvek, aby sa ich značky, najmä dopingu. "

Moni Wekesa, kenský profesor, ktorý stál na čele nezávislej pracovnej skupiny v krajine, ktorá nedávno skúmala závažnosť problém, sa zhodli, že zakázané látky boli príliš ľahko obstarať. "V tejto krajine existuje viac EPO je spotrebovaná športovci než chorí," povedal L'Equipe.

Približne 40 kenských atlétov boli zakázané v posledných dvoch rokoch, vrátane 2013 a 2014 boston a Chicago maratón víťaz Rita Jeptoo, ale Wilson Kipsang verí, "možno 99%" športovcov krajiny sa dá veriť.

"sú tu skvelé opatrenia, ktoré prebiehajú teraz v Keni na ochranu športu," povedal Kipsang , povedané na začiatku tohto roka. "Videli sme, že mnohí športovci nechápu, čo je doping, a tak sa snažíme vytvoriť povedomie a zistiť, ako sa prepadať v tejto situácii.Zákaz bol zvýšený z dvoch na štyri roky, ktoré budú tiež pôsobiť ako odstrašujúci prostriedok. "

V novembri minulého roka, obvinenia z rozšíreného inštitucionálneho dopingu boli porovnané na ruskej atletickej federácie uprostred širšie nároky zakryť a korupcia. Nezávislá IAAF komisia na čele s Michaelom Beloff je kvôli vydať správu neskôr v tomto roku, zatiaľ čo preskúmanie Wada vedenej Dick Pound skúma širšie otázky.

Sebastian Coe, nastupujúci nový prezident IAAF, prisľúbila Betclic-Podrobnosti zavedenie nezávislého testovania jednotky ale organizácia zostáva pod extrémnym tlakom, aby preukázal, že je nerobí dosť pre riešenie tohto problému.

Betclic-Bonus ihneď po registrácii

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése